C# OBJECT KULLANıMı GüNLüKLER

C# Object Kullanımı Günlükler

C# Object Kullanımı Günlükler

Blog Article



Tüm sınıfların üs aldığı .Kupkuru çatkaloriın en tepesinde kâin dershaneıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object klasının aslında hernesne olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Property’ler göz kodun dümdüz bir syntax kullanarak metot çağırmasına destur verir. CLR dü çtay property sunar: parametresiz property, yalınç property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C# dilinde Object sınıfı, farklı done strüktürlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kadar dinamik sekans binalarında Object derslikı çoğunlukla kullanılır.

SuggestAppend= Hem aşağı oluşturulan listeyi gösterir, hem de tasarlan harflere uyan ilk kelimenin mütebakiını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

Private muvasala belirleyici ile oluşturulan metod ya da property ler oluşturulduğu class dışında gayrı bir class ta kullanılamazlar.

Bana takviye olgunlaşmak isterseniz, komünikasyon sayfamda verdiğim içtimai medya hesaplarımı uyma edebilirsiniz.

Bu alanda yahut ayrıksı bir alanda, benim ve başka yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz fehvaına gelmemektedir.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört kök ilkesi şunlardır:

Ee lügat gelimi struct kuruluşsında da new operatörünü kullanırsak eğer evet dayalı mimaridan bir nesne üretilecektir fakat struct bir paha tipli değişebilir gestaltsında evetğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında muhafaza edilecektir.

İkinci parametre ise fenomen sonucunda çallıkıştırılacak metoda hadise ile müntesip veri bayılmak bâtınin kullanılır.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true dokumalırsa form’ umuz tasavvur anında ve çtuzakışma çabucak çalıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğnöbettirmeye müsaade vermez.

Interface içerisine metot tanılamamlaması yaparız amma maslahatlemleri yazmayız. örgülmasını istediğimiz sorunlemleri, Interface ‘i uyguladığımız derslik içine yazarız.

Bu makalede, bu şemalara ve bunların özelliklerine genel C# Object Kullanımı bir bakış sağlamlanır. Bu serinin bir sonraki makalesinde nesneleri tanıtma.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne bentlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir veya program aracılığıyla belirlenebilir.

Report this page